Denemarken

Rust en ruimte naast bijzondere steden

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Denemarken

Ongeveer een miljoen Nederlanders weten Denemarken als vakantieland jaarlijks te vinden. Vooral in de meivakantie en de zomer, dan is het in Denemarken mooi weer. Het liefst verblijven ze dan op een camping of in een vakantiehuis. De keus valt op Denemarken vanwege het Deense eilandenrijk, de natuur, de kindvriendelijkheid, de rust, ruimte en de gemoedelijkheid. Bovendien is het land schoon en veilig, goed bereikbaar, en zijn er veel attracties.

Denemarken Copenhagen

Denemarken heeft bijna 5,5 miljoen inwoners en is iets groter dan Nederland. Er zijn 400 eilanden en de kust heeft een lengte van 7300 kilometer. Het deel dat verbonden is met Duitsland heet Jutland. De hoofdstad Kopenhagen ligt op het eiland Seeland, in de Oostzee ligt het eiland Bornholm. Oost-Denemarken bestaat uit de eilanden Zuid-Seeland, Møn, Falster en Lolland.

Natuurlijk moeten we Legoland noemen, gelegen in Billund. Naast 60 miljoen Lego-steentjes vind je hier ook 55 attracties, live-shows, de grootste Lego-winkel ter wereld en meer. Geopend vanaf begin april tot begin november. Maar Denemarken is meer. Het is ook een prima vakantieland voor natuurliefhebbers, visliefhebbers en strandliefhebbers. Zelfs zonaanbidders komen hier in het voorjaar en in de zomer aan hun trekken. Denemarken heeft net als wij Waddeneilanden, maar ook het geboortehuis van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in Odense, de oudste stad van Scandinavië, Ribbe. Groenland, land van Eskimo’s en gletsjers. Ook hoofdstad Kopenhagen met pretpark Tivoli is een publiekstrekker.

Denemarken natuur

De Denen zijn nog steeds een trots volk. Dat heeft zijn oorsprong in de tijd van de Vikingen, waarover je nu nog veel kunt vinden in diverse musea. Denemarken is vooral een rustig land, sommigen noemen het zelfs saai. Er zijn veel regeltjes en wetten die alles in goede banen moeten leiden. Was Denemarken vroeger duur te noemen, tegenwoordig valt dat reuze mee. Al zijn brandstof, alcohol en tabak door de accijnzen nog steeds iets duurder dan bij ons. Boodschappen en kleding zijn ongeveer even duur. Gemiddeld kun je zeggen dat het in Denemarken rond de 7% duurder is dan in Nederland. Betalen doe je in Denemarken met de Deense Kroon, die komt met je eigen pinpas gewoon uit de geldautomaat.

Denemarken brug