Duitsland

Afwisselend en geliefd

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Duitsland

Veel mensen verwachten het niet, maar geen land is zo afwisselend als Duitsland. Bekend zijn de vele gratis camperplaatsen langs de Moezel. Waar de wijn goed is en het eten niet duur. Waar de stukken vlees nog groter zijn dan de glazen bier en de prijzen toch aangenaam blijven. Bekend zijn ook de vele schitterende toeristische routes met klinkende namen als de Märchenstrasse en Romantische Strasse, er is zelfs een Oranjeroute langs vele plaatsen die een rol spelen in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. De lengte van een route, het tempo en het thema bepaal je helemaal zelf. Een leuke en leerzame manier om het land beter te leren kennen. Een veelzijdig vakantieland dat niet voor niets zo populair is.

Duitsland Beieren

Kijken we naar de steden in Duitsland, dan zijn er talrijke die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van het land. Ze zijn allemaal een bezoek meer dan waard. We noemen Augsburg, de Mozartstad die een belangrijke rol speelde in de handel en financiële markt, als stad van de kunsten. De pracht en praal van vroeger is er nog steeds te zien. Of Mainz, stad van de Romeinen en universiteit, maar ook van carnaval aan de Rijn. De oudste stad van Duitsland, Trier aan de Moezel (of was het nou toch Neuss?), gebouwen en kunstschatten die terug gaan naar de tijd van Romeinse keizers. Natuurlijk zijn er ook steden die nog steeds heel belangrijk zijn, Hanzestad Hamburg met zijn haven bijvoorbeeld. Een historische binnenstad naast een nieuw modern stadscentrum en internationale charme. München met zijn biertuinen en boulevards en zijn Joie de Vivre. Met het volgens kenners mooiste plein van Duitsland, de Marienplatz en een beroemde voetbalclub. Stuttgart, de geboortestad van Mercedes Benz en daardoor ook in het bezit van het enige museum dat de complete historie van de automobielindustrie laat zien. Het is slechts een greep uit de vele steden die een bezoek waard zijn.

Duitsland Hamburg

Ook voor sprookjes moet je in Duitsland zijn. Kastelen, burchten, kathedralen en paleizen om bij weg te dromen, Neuschwanzstein, de burcht in Burghausen, Herrenchiemsee, slot Sint Emmeram, het kasteel van Schwerin, slot Marienburg, slot Ludwigsburg en meer, u kijkt uw ogen uit. Verschillende stijlen en tijdperken zijn te bewonderen. De renaissance, barok, roccoco classicisme, Duitsland heeft het allemaal.

Duitsland kent veel natuurparken en nationale parken waar ook volop ruimte is voor recreatie. Zo is er in het hart van Beieren natuurpark Altmühtal. Een absolute aanrader voor wie van rotsformaties en rivieren houdt. Of natuurpark Barnim, ten noorden van Berlijn, met bossen, meren en veengebieden. Prima fiets- en wandelpaden maar ook belevings- en gps-paden. Voor bergtoppen met schitterende vergezichten kunt u terecht in Südschwarzwald, het zuidelijke deel van het Zwarte Woud. Of het groene eiland aan zee, Insel Usedom, beroemde badplaatsen en brede zandstranden. Ook dat is Duitsland.

Duitsland Zwarte Woud

Je zou het bijna vergeten. Maar ook eilanden en zee horen bij Duitsland. Heel verschillend, daardoor veel om te ontdekken. De Noordzee eilanden bieden vooral veel natuur en prachtige panorama’s. De Oostzee eilanden zijn meer van de stille baaien en de welness. Je zou ze eigenlijk allemaal moeten ontdekken.

Duitsland, we hebben het nog niet eens over de vele kerstmarkten gehad, of het Oktoberfest en andere volksfeesten, de Bratwurst, de asperges of de 200 sterrenrestaurants die het land telt, de outlets en shopppingcenters, de vele musea, de 13 Duitse wijnbouwregio’s met druivenrassen als Riesling, Silvaner en Spätburgunder en de vele hellingen vol druiven, de pretparken zoals Europa-Park, of waarom je Berlijn moet zien. Duitsland is dichtbij, veelzijdig en heeft heel erg veel te bieden.