Frankrijk

Nummer 1 vakantieland

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Frankrijk

Wil je mooi weer tijdens je vakantie? Dan kom je al gauw uit bij de Cote d’Azur. Het aantal zonuren per jaar is daar bijna onovertroffen (300). Het meest bekend zijn waarschijnlijk Saint Tropez en Cannes. Maar er liggen vele schitterende dorpen en steden langs de kust die er allemaal om vragen om ontdekt te worden. En als je richting Cannes gaat, zie je de rotsen rood kleuren. Een schitterend gezicht.

Frankrijk Cote d azur

De Cote d’Azur strekt zicht uit over zo’n 400 kilometer. De kustweg is een belevenis op zich. Al is hij in het hoogseizoen wel erg druk. Campings langs de kust in overvloed, van eenvoudig en gezellig tot superdeluxe met alles erop en eraan. Keus genoeg. En ja, een drankje op een terrasje in Saint Tropez is niet goedkoop. Maar een keer al die luxe jachten in de haven zien liggen maakt dat goed. Over het algemeen vallen de prijzen in de vele leuke steden en dorpjes langs de kust nog wel mee. Al is het allemaal wat goedkoper als je een stukje van de kust af gaat.

Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Gorges du Verdon aan het Lac Sainte Croix. Een helder blauw meer waarvoor een heel dorp werd verplaatst. Vlak bij Les Salles sur Verdon liggen twee campings direct aan het water. Je loopt van de camping zo het dorp in. Veel mensen gaan met een kayak of een waterfiets de kloof in. Een hele ervaring met al die watervalletjes uit de hoge wanden. Rij je iets verder door, dan ligt er bijvoorbeeld het schitterende Moustiers Sainte Marie. Hiervoor moet je wel enige klimgeitenbloed hebben, de camperplaats en de camping liggen beneden, het dorp ligt boven. Ook in Casis moet je kunnen klimmen, maar het is wel de moeite waard als je eenmaal beneden bent. Terug naar boven naar de camping is weer een ander verhaal.

Ook Cavalair sur Mer beviel ons goed. Ondanks dat de camping iedere keer vol is als we er aankomen, vinden ze toch steeds weer nog dat ene plekje. Verder naar links op de kaart ligt Saintes Maries de la Mer. Hier stonden we heerlijk in de duinen en kun je, zo lazen we op een forum, de lekkerste café Gourmand krijgen. Enige nadeel zijn de muggen. Dus niet alleen smeren tegen de zon is het devies.
Tegen Spanje aan is het heerlijk toeven in Marseillan Plage. Hier kun je kiezen voor heerlijke Sangria bij het eten in plaats van Franse wijn. En dat is ook best lekker, kunnen we uit ervaring zeggen.

Frankrijik Mont saint Michel

Wil je wat minder ver van huis? Ook dan is Frankrijk een prima bestemming. Schiereiland Bretagne bijvoorbeeld. Oke, de zon schijnt er iets minder vaak maar de schoonheid van het landschap doet nergens voor onder. Ruige rotsen, 1200 kilometer kust met baaien en brede stranden. Havens vol vissersbootjes. Veel steden en dorpen uit de 15e en 16e eeuw, een groen binnenland. Populair zijn onder andere Brest, Dinan en Quimper. Eigenlijk is het overal even mooi.

Nog dichter bij huis? Normandië. En natuurlijk even gaan kijken bij de Mont St. Michel, het eiland dat begon als abdij. Brede zandstranden en sjieke badplaatsen. Cider en kaas, vakwerkhuizen. Ook hier snap je het spreekwoord “Leven als een god in Frankrijk”. Je hoort het Rijk de Gooijer weer zeggen. Rij vlak bij Le Havre vooral ook eens over de gigantische brug Pont de Normandie. Een ervaring op zich. Het is, denken we, ook meteen de hoogste berg die u in dit gebied zult tegenkomen.

Frankrijk Parijs

Parijs: cultuur, musea, sfeer, pleinen, terrasjes en de Eifeltoren. Avignon, ook Pausenstad. Het centrum van goede wijn, Bordeaux. Maar ook steden als Nice, Avignon, Marseille en Lyon zijn een bezoek meer dan waard. En dan heeft Frankrijk ook nog eens het grootste ski-gebied ter wereld met de 3 Vallées, de hoogste berg van de Alpen met de Mont Blanc en nog veel meer dat een verblijf in de winter net zo aantrekkelijk maakt dan in de zomer. Dus ook als wintersportbestemming heel populair.