Kroatië

Honderden eilanden in de Adriatische Zee

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Kroatië

In het oosten van Europa, aan het heldere, blauwe water van de Adriatische Zee, ligt Kroatië. Steeds meer toeristen weten hun weg naar dit vakantieland te vinden. En niet zonder reden natuurlijk! Een warm klimaat, prachtige natuur, gezellige steden en natuurlijk die heldere zee: Kroatië heeft het allemaal.

Kroatie

Honderden eilanden

Voor de kust van Kroatië, in de Adriatische Zee, liggen meer dan 100 eilanden, die er stuk voor stuk prachtig bij liggen. Leuk dagje uit: vanaf het vasteland vertrekken veerboten naar verschillende eilanden, waaronder het bekende Krk, dat overigens ook gewoon per brug te bereiken is. Een dagje eiland(en) verkennen betekent gegarandeerd een heerlijke vakantiedag. Zorg dat je je snorkel niet vergeet! Kroatië heeft niet zoveel zandstranden, maar het heldere water leent zich perfect voor het verkennen van de wereld onder water. Er zijn dus erg veel eilanden om te bezoeken in Kroatië. Een paar toppers: Brac, Hvar, Cres en Pag. Ook mooi: de zoutwatermeren (van wel 10.000 jaar oud!) op het eiland Mljet, in het Nationaal Park Mljet.

Kroatie

Het vasteland van Kroatië

Naast eilandhoppen kun je je tijdens je vakantie in Kroatië ook fantastisch vermaken op het vasteland. Ook hier is de natuur erg mooi. Zo kun je genieten van de meren en watervallen van het Nationaal Park Plitvicemeren, of  lange wandelingen maken door de groene velden van het Schiereiland Istrië.
Kroatie Meren

Steden en dorpen

Nog een goede reden voor het huren van een vakantiehuisje in Kroatië: gezellige steden en dorpen. Natuurlijk ligt Zagreb dan voor de hand. Dit is niet alleen de hoofdstad van Kroatië, het is ook de grootste stad. Naast een miljoen inwoners vind je hier musea, theaters en de Kathedraal van Zagreb. Andere leuke plaatsen: Rovinj (een van de mooiste plaatsen aan de kust in Istrië), Poreč (in het westen van Istrië), Trogir (historisch stadje vlak bij Split) en het dorpje Stari Grad (op het eiland Hvar).