Noorwegen

Fjorden en bijzonder vergezichten

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Noorwegen

Dunbevolkt, een schitterende natuur, Fjorden, 2650 kilometer kust, het grootste bergplateau van Europa dat meer dan genoeg ruimte heeft voor alle wandelaars en fietsers tegelijk, met sneeuw bedekte bergtoppen en bloemenpracht op de hoogvlaktes.

Noorwegen

De zuidkust is voor mensen die de zon willen opzoeken de place to be. De streek is zowel bij de Noren zelf als bij de toeristen populair. Hou je van vis, dan zijn de Lofoten de plek die je niet mag overslaan. Gooi je hengel uit, het mag en er is plek genoeg. Meer een vogelliefhebber? Dan is Utsira, het vogeleiland met bijna 320 soorten vogels, vast en zeker de moeite waard. Beleef de Fjorden en maak een Fjordentocht per boot. De middernachtzon bekijken in de zomer kun je op de Noordkaap. Een geliefde en populaire bestemming met uitzicht over de Barendszee. Een onvergetelijke beleving. 

Oslo is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad van het land. De stad heeft alles wat je in een hoofdstad verwacht. Je krijgt alleen in deze stad al makkelijk een hele vakantie om. Bergen, aan de westkust, is de tweede stad van het land. Noemen we verder Trondheim, Kristiansand en Tromsø, dan zijn we ver door de Noorse steden heen. Het land heeft verder vele duizenden dorpen en men zegt dat daarvan Reine op de Lofoten het allermooiste is.

Noorwegen Trondheim

Wil je walvissen zien? De walvissafari van eind mei tot begin september heeft een 100% walvisgarantie. Ben je in Noorwegen, dan eet je vis en wild en drink je Aquavit. Zalm, forel en kabeljauw komen in veel gerechten terug. Voor de wintersport kun je ook in Noorwegen terecht. Langlaufen is er de nationale volkssport. Ook heeft het land een aantal prima skigebieden zonder rijen bij de pistes.

Noorwegen, ooit uitgeroepen tot meest gewaardeerde vakantieland van ons Nederlanders, omdat je precies krijgt wat je verwacht. De meeste mensen gaan voor de natuur en die is kortweg overweldigend. Mensen die er vaker naartoe gaan zeggen dat het land verslavend werkt. 

Noorwegen natuur