Portugal

Historische steden en overweldigende natuur

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Portugal

Heb jij zin een vakantie met zon, zee en strand? Wat dacht ja van een vakantie in Portugal? Hier, in het zuidwesten van Europa, geniet je van een zeer aangename temperatuur, vriendelijke mensen en prachtige natuur. Van de Algarve tot Porto: Lissabon heeft voor iedere vakantieganger wat wils.

Portugal Strand

Genieten aan de kust

Huur je een villa in Portugal, dan weet je één ding zeker: dat wordt genieten aan het strand. Het koele, blauwe water van de Atlantische Oceaan is heerlijk verfrissend. Bovendien is de Portugese kust natuurlijk prachtig en kun je zelf kiezen of je het liefst vakantie viert in een gezellig drukke badplaats of een pittoresk dorpje. Tip: verken de kust per auto. Onderweg kom je langs de mooiste baaitjes, en kun je zelf een leuke plek uitzoeken om het water in te duiken. Ben je weer opgedroogd, dan is een gezellig terrasje gelukkig nooit ver weg. Maar ook het Portugese binnenland is absoluut de moeite waard. Zo is er de Serra da Estrela (het sterrengebergte), waar je prachtige wandelingen maakt langs rotsen, ravijnen, bossen en meren.

Portugal strand

Lissabon, hoofdstad van Portugal

Hoofdstad Lissabon is een echte aanrader. Deze stad  ligt ook aan het water en staat bekend om de gezellige trams die er rondrijden (handig om je te verplaatsen door de stad, lopen kan zwaar worden door de hoogteverschillen, in combinatie met de warme zon) en barst van de gezellige straatjes en pleinen. Vanaf het hooggelegen fort, Castelo de Sao Jorge, heb je een geweldig uitzicht over de stad. Andere hoogtepunten zijn de Elevador de Santa Justa (de stadslift), de Torre de Belém (wachttoren aan de Taag, even buiten het centrum) en het klooster Mosteiro dos Jeronimos.  

Portugal Lissabon