Zweden

Het land van de 100.000 meren

Zoek nu een vakantiehuis via Villaplanner Zoek direct

Zweden

In de zomer is het er mooi weer, weinig regen en veel zonuren. De zomer is weliswaar kort, maar hij is wel warm. Het is er niet overvol, de natuur is ongerept, de keuken is overheerlijk. En het is er niet duur, tenminste als je de weg een beetje weet. Dan zijn de prijzen vergelijkbaar met die in Frankrijk. De mensen zijn gastvrij en er zijn moderne steden, traditionele dorpen en afwisselende landschappen. Overal zie je (water)sport. Geen wonder dat de schare fans groeiende is.

Zweden Natuur

Zweden is het grootste land van het Scandinavische schiereiland. Meer dan genoeg ruimte voor grote nationale parken waar de natuur nog de baas is. Dat kan in een land dat elf keer zo groot is als dat van ons en slechts 9 miljoen inwoners heeft.  Zweden kent drie grote steden: hoofdstad Stockholm, Göteborg en Malmö. De mooiste stad van het land is Visby, met een middeleeuws centrum vol restaurantjes, winkeltjes en cafés.

Zweden Visby

Natuurlijk is er een pretpark gebaseerd op de verhalen van Astrid Lindgren. En nog wel op de plek waar de beroemde schrijfster haar Pipi Langkous bedacht, het Zweedse marktstadje Vimmerby. Het grootste en bekendste attractiepark is Liseberg in Göteborg. Ook het Icehotel is een attractie op zich. Er is uiteraard een Abba museum en in Stockholm kun je de Milenniumtour doen. Er zijn schitterende Koninklijke Paleizen te bewonderen. In Zweden kun je natuurlijk ook terecht voor de wintersport. De skigebieden zijn er relatief klein.

Zweden Sneeuw

Als je alleen de gehaktballetjes van Ikea kent of de kookkunsten van de Zweedse kok uit de Muppetshow, dan zal de Zweedse keuken je verrassen. Veel verse producten als paddenstoelen, bessen, vis en krab. Aan tradities geen gebrek in Zweden. Ben je er in juni, zorg dan dat je het Midzomer-feest niet mist.